Home >> Друштво >> Основна школа крај Ниша већ три године без струје

  • Форум
  • Коментари су искључени на Основна школа крај Ниша већ три године без струје
Основна школа крај Ниша већ три године без струје

Трећу годину заредом ученици у селу Паљина крај Ниша кренули су на наставу у учионице у којима нема струје, због чега су представници града Ниша данас најавили да ће се ангажовати да тај проблем реше.

Градски већник Мирко Зечевић рекао је агенцији Бета да је четвороразредна школа „Лела Поповић“ у Паљини остала без струје због спора око власништва над објектом који у Јавном правобранилаштву воде град и Земљорадничка задруга из Горње Трнаве.

„Реч је о веома компликованим имовинским односима, али без обзира о чему се ради решење морамо да пронадјемо због деце. Срамота је да у 21. веку деца уче у школи која нема струју“, истакао је Зечевић.

Он је рекао да се, упркос томе што школа нема струју, настава у Паљини нормално одвијала протекле три године, захваљујући томе што је директор школе набавио агрегат.

„Због малог броја ученика, има их тек 11, сви часови су у преподневној смени, па се агрегат укључује само по потреби. Рецимо, када деца морају да раде на компјутерима или у ранијим јутрањим сатима у зимском периоду када је видљивост још слаба“, изјавио је Зечевић.

Како је истакао Зечевић, у решавање проблема са струјом у Паљини биће укључена и нишка Електродистрибуција.

Село Паљина налази се на подручју Градске општине Црвени крст, а удаљено је од Ниша 13 километра.

Извор: Београдски глас

Top