Home >> Синдикат,Штрајк >> Лиценце: Министар позвао ФБГ на разговор

Лиценце: Министар позвао ФБГ на разговор

Диске и Петар су, штрајком глађу по највећој зими, успели да их Министарство просвете уважи, проучи њихове случајеве и врати им незаконито одузете лиценце. Дошло је време да се Диске и Петар поновним штрајком глађу изборе и за враћање на посао.

Главни одбор ФБГ је, на својој седници одржаној прошлог четвртка, донео одлуку да на све могуће начине подржи штрајк колега Живадина Дисића и Петра Благојевића, најављен од суботе испред зграде Министарства просвете.

У складу са својом одлуком, ФБГ је данас упутио писмо министру Шарчевићу, у коме тражи хитан пријем у вези случајева Живадина Дисића и Петра Благојевића.

Министар је реаговао буквално у року од сат времена. ФБГ је позван на састанак који ће се одржати сутра (у четвртак у 12:30 ч.).

ФБГ ће министру просвете дати до знања да лиценце, које су колегама враћене, морају имати дејство на раније одлуке директора школа који су незаконитим дисциплинским поступцима и решењима о отказу произвели садашњу ситуацију. А да би се то дејство произвело, инспекција Министарства просвете мора одрадити свој посао за који је надлежна, утврдити стање (које је иначе евидентно на основу обимне судске документације и са којом је министарство одавно упознато) и издати налоге о враћању поменутих радника на посао.

Писмо ФБГ министру:

 
ministru zbog strajka

Саопштење ФБГ школама:

 
markov Za skole

(ФБГ)

Top