Home >> Друштво >> Када верујете да оно што радите користи не само вама већ целој заједници – ви постајете огромни!

  • Коментари су искључени на Када верујете да оно што радите користи не само вама већ целој заједници – ви постајете огромни!
Када верујете да оно што радите користи не само вама већ целој заједници – ви постајете огромни!

Јелена Ђоковић одржала предавање пред пуним амфитеатром на Економском факултету

Jeлена Ђоковић, директорка „Фондација Новак Ђоковић“ и уредница магазина„Оригинал”, одржала је у среду предавање „Управљање хуманитарним фондацијама“ пред пуним амфитеатром Економског факултета Универзитета у Београду.

Њену инспиративну причу о различитим врстама филантропије, о путу оснивања и начинима функционисања хуманитарне организације, раду тима и важности пројектног менаџмента пратило је више од 700 студената, јавља РТС.

На питање како се оснива једна хуманитарна организација, Јелена Ђоковић је истакла да је најважније имати визију и јасно постављене циљеве.

„Наша визија је да свако дете има једнаке шансе да оствари свој пуни потенцијал у животу. Зашто баш дете? Зашто рани развој? Од рођења до шесте године човечји мозак се највише развија, експоненцијалном линијом раста, а онда се тај развој постепено успорава. Проблем је што сва деца немају једнаке шансе за адекватну стимулацију развоја мозга. Не одрастају у породицама које могу да им пруже изазовне задатке кроз игру, или различите активности, њихова исхрана је једнолична и ту настаје велика диспропорција у друштву у најранијем периоду. Ми ту желимо да помогнемо и зато стално пратимо потребе и развијамо програме како бисмо деци пружили безбрижно детињство“, истакла је Јелена.

Осврнувши се на научна истраживања која су показала да улагањем у рани развој сви утичемо на бољу економију, на јаче друштво и јачу земљу, Јелена је додала да је мисија Фондације „Новак Ђоковић“ пружање адекватног стимуланса деци Србије у првим годинама живота кроз фондацијске програме.

„Отварамо Школице живота, то су вртићи где деца из сиромашних крајева могу бесплатно да дођу и проведу квалитетно време. Затим, пружамо помоћ родитељима да што боље могу да одгаје своје дете. Такође улажемо у тренинг учитеља, и активирамо целу заједницу да разуме колико је битно да се улаже у најмлађе чланове. Наш циљ је да улажемо у образовање деце. До сада смо отворили девет и напоменула бих да радимо и на припреми десете јубиларне ‘Школице живота’“, нагласила је директорка Фондације, извештава РТС.

Mesto: Beograd Datum: 01.12.2016 Dogadjaj: DRUŠTVO/SPORT/OBRAZOVANJE - direktorka Novak Djokoviæ fondacije (NDF) Jelena Djokoviæ održala je u sredu 30. novembra predavanje "Upravljanje humanitarnim fondacijama" na Ekonomskom fakultetu u Beogradu Licnosti: Jelena Djokoviæ

Наводећи занимљиве примере из рада Фондације и размењујући мишљење са студентима, Јелена је говорила на који начин је у Србији могуће изградити велику и угледну хуманитарну организацију и ефикасно управљати њоме, и о модалитетима ефикасног прикупљања донација за циљеве организације.

„Начини прикупљања су многобројни. Највећи успех се постиже организацијом хуманитарних догађаја, јер се тада анимира велики број људи и подиже свест о проблему. Ми смо организовали четири различита хуманитарна догађаја у Њујорку, Лондону и у Милану“, додала је Јелена.

Јелена Ђоковић је међу 35 гостујућих предавача који су у току ове године у организацији Економског факултета, који ове школске године обележава 80 година постојања, пренели своје знање и искуство студентима.

Фондација „Новак Ђоковић“, чији тим тренутно броји 12 запослених, три консултантска тима и преко 50 волонтера, посвећена је унапређењу развоја у раном детињству и стварању бољих услова за децу у Србији.

Директорка Фондације је нагласила да је за успех кључно поверење: „Када верујете да оно што радите има смисла и користи не само за вас већ за целу заједницу, иако сте мали и наизглед небитни – ви постајете велики, постајете огромни. Тим ове фондације чине страствени људи који су се повезали у једну невероватно јаку јединку. Сваки члан је толико различит, али они су сви ту са једном страшћу – према нашој мисији и визији, на шта сам посебно поносна“.

Разговору са студентима придружио се и Новак Ђоковић, који је истакао значај хуманитарних организација и важност раног улагања у децу.

(Политика)

Top