Home >> Синдикат,Штрајк >> Инвалиди „Заставе ИНПРО“ који штрајкују су у све тежем стању

  • Коментари су искључени на Инвалиди „Заставе ИНПРО“ који штрајкују су у све тежем стању
Инвалиди „Заставе ИНПРО“ који штрајкују су у све тежем стању

Здравствено стање 25 радника предузећа „Заставе ИНПРО“, који већ шести дан штрајкују глађу, нагло се погоршава

Председник Штрајкачког одбора Стеван Пушоња рекао је да већина радника, који су инвалиди рада друге и треће категорије, има озбиљне последице због дуготрајног гладовања и да се њихово здравствено стање погоршава из часа у час. Двоје радника је, на инсистирање лекара и колега, због изузетно тешког здравственог стања, прекинуло штрајк и упућено на кућно лечење, а један је хоспитализован у Ургентном центру Клиничког центра Крагујевац (КЦК).

– Скоро сви смо потпуно малаксали, имамо вртоглавицу, повраћање, болове у стомаку и мишићима и висок притисак. Лекари покушавају да инфузијама, инекцијама и другим облицима терапије помогну најугроженијим радницима, али и поред њиховог залагања, опште стање штрајкача глађу је алармантно – рекао је Пушоња.

У међувремену директор предузећа „Застава ИНПРО“ Бранко Вељовић, поднео је писмену оставку, штоје био један од захтева штрајкача, али они најављују да ће наставити штрајк до испуњења свих 10 захтева, укључујући затев за исплату заосталих зарада.

– Није нам јасно због чега Министарство за рад и социјалну политику и друга надлежна министарства још увек не реагује на наше захтеве и да још нико није покушао да разговара са нама. Зар је боравак Владе у Нишу важнији од наших живота – каже Пушоња.

(Новости)

Top