Home >> Синдикат,Штрајк >> Фијаско четири синдиката просвете: Премијерка нам се смеје!
Фијаско четири синдиката просвете: Премијерка нам се смеје!

Недопустиво млак и безидејан став синдиката просвете на јучерашњем састанку са премијерком и министром просвете

Став Форума београдских гимназија одувек је био да преговори са премијером (било којим) могу само да донесу штету професорима школа, када је у питању синдикална борба. Јер, на таквим састанцима се ништа и не преговара (ко ће да противуречи премијеру), али је уједно и прилика за премијера и његову ПР службу да после састанка дотуку синдикате у медијима.

То се још једном потврдило на јучерашњем састанку синдиката просвете са премијерком и министром просвете. Они су, у својим изјавама медијима, изразили задовољство разговором са синдикатима, што најбоље говори о његовом резултату и „користи“ за професоре, чија је плата равна плати паркаџије на улици.

Једини исходи овог састанка за челнике синдиката је да се просвети неће повећавати плате и да ће закон о зарадама у јавној управи бити донет без обзира на то шта синдикати мисле. Управо супротно од онога што су они тражили!

Изјаве челника сва четири просветна синдиката после састанка више личе на временски извештај него на синдикалне ставове.

Још једном се показало се да је наступ четири синдиката просвете потпуно безидејан и погрешан.

Уместо да већ после 15 минута, када им је предочено „да им је већ враћено све што им је одузето“, као и „да не разумеју суштину новог закона о платама“, демонстративно изађу, направе медијски скандал и позову запослене у школама на моменталну тродневну обуставу наставе, они су се упецали у „куле и градове“ од 0,2% које им је премијерка великодушно обећала, уљудно се поздравили и отишли да објашњавају чланству „шта је песник хтео да каже“.

Додуше, најавили су штрајк, једни 1. септембра, а други 4. септембра. Да покажу зубе.

Обичан штрајк упозорења (!?!) од једног часа, коме су се министар просвете и премијерка слатко насмејали путем медија, показавши колико се плаше „претњи“ синдиката просвете.

А ко би се плашио оваквих најава штрајка?

(ИНФО ФБГ)

3Comments

 1. Админ каже:

  Ово саопштење смо послали и свим медијима. Шта мислите, да ли је неко објавио?

 2. Božović Vladan каже:

  E, konačno jedan pravi sindikalni stav, svaka čast. Ja odavno tvrdim da su ova četiri sindikata ili izdajnička, ili nesposobna, ne zna se šta je gore.

 3. Дон Кихот каже:

  Овакве синдикалце треба сменити. Ови синдикалци су из социјализма и не капирају да је сада капитализам и да је синдикална борба сурова и захтева да буду и груби и безобразни и да не попуштају јер их синдикално чланство очас посла смењује.
  Синдикална алатка може да буде и штрајк али и ово што аутор овог чланка рече.
  Мада како је кренуло има ту да ради и трули парадјз и покварена јаја, вувузеле и слично.

Top