Home >> ПКУ,Синдикат >> ФБГ и ФССШБ: Саопштење председницима школских синдиката

• Форум
  • Коментари су искључени на ФБГ и ФССШБ: Саопштење председницима школских синдиката

ПРЕДСЕДНИЦИМА СИНДИКАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА

ОБАВЕШТЕЊЕ

Поштоване колегинице и колеге!

Запошљавање у средњим школама већ годинама представља пример најразличитијих законских неправилности и грубог кршења Посебног колективног уговора за запослене у образовању. Свести чињенице да нема политичке воље да се корупција и непотизам заиста зауставе, Форум средњих стручних школа и Форум београдских гимназија настоје да заштите интересе својих чланова на најбољи могући начин.Зато Вас позивамо да:

1.    Детаљно размотрите листу технолошких вишкова коју Вам достављамо, пажљиво пратећи обе стране – и вишкове и исказане потребе;

2.    Што хитније упознате све чланове синдикалне организација, као и остале заинтересоване запослене, са расположивим информацијама;

3.    Проверите да ли је Комисија за утврђивање технолошких вишкова формирана у складу са Посебним колективним уговором, да ли је поступак спроведен у складу са законом и да ли Вам је листа благовремено дата на потпис.

Подсећамо Вас да листа технолошких вишкова, која није урађена у складу са ПКУ-ом и није потписана од стране председника синдиката, представља ништаван документ. Комисија Школске управе је неће уважити, па ће неким колегама бити онемогућено право на преузимање.

У случају да сте изложени кршењу закона и ПКУ-а од стране надлежних органа школе, молимо Вас да о томе обавестите Форум средњих стручних школа или Форум београдских гимназија, како бисмо благовремено реаговали.

У Београду, 17.8.2014.

Милорад Антић, председник ФССШБ