Home >> Друштво >> Ђаци се враћају на наставу после навода о насиљу

  • Форум
  • Коментари су искључени на Ђаци се враћају на наставу после навода о насиљу
Ђаци се враћају на наставу после навода о насиљу

Родитељи ученика 2-3 одељења Основне школе „Станислав Сремчевић“ у Крагујевцу данас ће вратити децу у школу

Основна школа „Станислав Сремчевић“ у Крагујевцу

Родитељи ученика 2-3 одељења Основне школе „Станислав Сремчевић“ у Крагујевцу који својој деци током целе минуле седнице нису дозвољавали похађају наставу, због, наводног, вршњачког насиља у том одељењу, данас ће, како најављују, вратити децу у школу

Представник незадовољних родитеља одељења 2-3 новинарима је рекао да се директор школе у петак писмено обавезао родитељима да ће ученик за кога родитељи тврде да физички и психички малтретира њихову децу, уз себе имати психолога или педагога, уместо мајке чије присуство до сада није имало ефекат.

– После састанка с директором, па затим у Школској управи у петак, пристали смо на предлог Школске управе и Центра за социјални рад, али смо га уважили само као прелазно решење, да деца не губе наставу, рекао је представник родитеља, додајући да родитељи инсистирају да се пронађе коначно решење, односно да надлежне институције, пре свега школа, па затим и социјалне и здравствене установе „ураде свој део посла“.

– Решавање овог проблема не сме да се избегава и развлачи. Ми желимо да се истовремено помогне и дечаку, и створе услови за безбедност наше деце на настави и у школи – поручили су родитељи.

Крајем минуле седмице, подсетимо, огласила се и мајка осмогодишњака којег родитељи оптужују за наводно вршњачко насиље над њиховом децом, која је у писму медијима навела да се ради о дечаку у инклузији који је, као и цела породица, изложен „несвакидашњем терору, неразумевању од стране наставног особља, стручне педагошке службе, родитеља и вршњака“, а да је последњих дана постао жртва и „медијске хајке“.

Надлежна градска тела која су упозната с овим случајем слажу се да осмогодишњак који има медицински проблем никако није смео да се нађе на својеврсном медијском „стубу срама“. У Центру за социјални рад „Солидарност“ у Крагујевцу наводе да је проблем сложен и осетљив, те да захтева и време и разумевање.

(Данас)

Top