Home >> Синдикат,Штрајк >> Данас без часова у 700 школа

Данас без часова у 700 школа

Могуће скраћење часова од 6. октобра

Штрајковали СРПС и СОС

Први час данас није одржан у 438 школа у Србији, потврђено је за Н1 у Синдикату образовања Србије. Синдикат најављује скраћење часова на 30 минута од 6. октобра уколико се материјални положај просветара током септембра не побољша.

„Синдикат образовања Србије има чланство у 654 школе. Уколико се материјални положај просветара током септембра не побољша, од 6. октобра ћемо имати скраћене часове на 30 минута и протесте по Србији“, рекла је за Н1 председница Синдиката образовања Србије Валентина Илић.

Председник Синдиката радника у просвети Србије, Слободан Брајковић, је за Н1 рекао да први час, када је реч о том синдикату, није одржан у 265 школа.

Као што су раније најавили, Синдикат образовања Србије и Синдикат радника у просвети Србије данас штрајкује тако што неће одржати први час у обе школске смене. То значи да у скоро 700 школа у Србији данас није било првог часа.

На исти начин је 1. септембра штрајковао и Грански синдикат просветних радника Србије „Независност“, док је Унија синдиката просветних радника Србије у петак часове скратила на 30 минута, док је у више градова одржан протест чланова тог синдиката.

Министарство: У више од 90 одсто школа настава се одвија нормално

С друге стране, у Министарству просвете тврде да према подацима школских управа од 1.751 основне и средње школе у Србији, настава се нормално одвијала у 1.627 образовних установа. Министарство је саоштило да само у 114 школа није одржан први час, док су у 10 школа часови били скраћени на 30 минута.

(ТВ Н1)

Top