Home >> Синдикат >> Да ли просветни радници имају разлог за штрајк?

  • Форум
  • Коментари су искључени на Да ли просветни радници имају разлог за штрајк?
Да ли просветни радници имају разлог за штрајк?

 

ФБГ: за сада – да!

Шарчевић: немају!

(„Бета“)

Шарчевић: Просветни радници немају разлога за штрајк

 
Београд — Министар просвете Младен Шарчевић изјавио је да просветни радници немају разлога за протесте и штрајкове.

minОн је додао да је повећање њихових плата и званично најављено у Скупштини Србије.
„Повећање је званично најављено и у Скупштини Србије. Очекујем већ у октобру да просветари буду први на реду, а проценте и формуле одређиваће Влада Србије и Министарство финансија“, изјавио је министар Шарчевић у интервјуу за „Вечерње новости“.

Шарчевић је рекао да су приликом обрачуна плате за јул просветари били оштећени, услед другачијег тумачења Закона о раду, и додао да је реч о 416 милиона динара који ће им бити враћени.

„Сваког дана се бавим тим проблемом, заказао сам састанак синдикатима и за уторак и могу да обећам да ће им у септембру бити враћен тај новац. Верујем да немају разлог за протест и штрајк, јер смо разговарали, почели сарадњу на решавању проблема који се тичу запослених, укључени су у радне групе за распоређивање вишкова… Дали су сто дана Влади Србије и нашем министарству“, рекао је он.

Министар је поновио да ће се школство у Србији значајно мењати у будућности и поручио ђацима који за неколико дана почињу школовање да ће бити прва генерација која ће бити у прилици да осети некакав бољитак.

„Дао сам тврдо обећање и никада од својих обећања нисам одустао“, рекао је Шарчевић.

Top