Home >> Саопштења,Синдикат >> Чланови РО СРПС-а из Форума београдских гимназија напустили седницу

  • Форум
  • Коментари су искључени на Чланови РО СРПС-а из Форума београдских гимназија напустили седницу
Чланови РО СРПС-а из Форума београдских гимназија напустили седницу

Представници Форума београдских гимназија у Републичком одбору СРПС-а напустили данашњу седницу РО овог синдиката.

Форум београдских гимназија је уочи седнице позвао председника СРПС-а Слободана Брајковића да поднесе оставку на место председника, а чланове РО СРПС-а да именују Милана Трбовића за вршиоца дужности председника до избора новог.

Форум београдских гимназија сматра да би се одласком Слободана Брајковића са председничког места створили услови за нормално функционисање овог синдиката. За предлог чланова РО из ФБГ-а гласала су само два члана и то из ФБГ-а. Након што Форумов предлог није прихваћен чланови ФБГ-а напустили су седницу у којој су о представнику овог синдиката за члана Националног просветног савета одлучивали представници СОБ-а и Синдиката просветних радника Војводине. Чланови Форума средњих стручних школа, Независног синдиката радника у просвети Војводине и синдиката образовања Пожаревац нису учествовали у раду седнице.

Форум београдских гимназија сматра да је на данашњој седници пропуштена добра прилика да се ситуација у Синдикату радника у просвети Србије стабилизује и крене у процес реорганизације.

Top